Nee, we vinden niet dat kunnen zingen absoluut noodzakelijk is voor acteurs. Niet elke acteur of actrice heeft ambitie om ook in een musical mee te spelen en er wordt niet in elke serie of film gezongen. Toch is vocalcoaching een goed idee... of je nu wilt leren zingen of niet!
Met jouw cursusgeld kan je wanneer je maar wilt meedoen aan eender welke van onze cursussen. Zo kan je niet alleen leren acteren, maar ook proeven van onze cursussen debat- en presentatietechnieken (onze tv-cursus), communicatie, zang, improvisatie, 'physical acting', leugendetectie, hypnose, regie, of schrijven! Natuurlijk blijft wel gelden: hoe meer je 1 bepaalde cursus volgt, hoe sneller je vooruitgaat.
Meer info
Wie ambitie heeft als zanger(es) of wie zijn of haar vaardigheden wil uitbreiden om zo gemakkelijker een rol in de wacht te kunnen slepen, komt al snel bij zanglessen terecht... maar ook wie niet van plan is om ooit songs ten berde te brengen, heeft veel baat bij vocalcoaching.
Vaak moet je lang op de set staan en dan is het belangrijk om jouw stem goed te gebruiken, zodat die niet vermoeid wordt en je na urenlange opnames even krachtig kunt praten als ervoor. Tenslotte is het erg handig om verschillende effecten te kunnen zetten op jouw stem. Denk maar aan het rasperige van Gollum in The Lord of the Rings, de blaffende uiteenzettingen van Samson, de volle stem van Kabouter Plop of de gegromde beledigingen die worden uitgewisseld in The Chronicles of Sabrina. Oordeelkundig gebruikte stemeffecten kunnen niet alleen personages meer kleur geven, ze zijn soms essentieel of komen bijna automatisch voort uit emotionele momenten. Ze correct kunnen gebruiken en er controle over behouden zonder dat je jouw stembanden beschadigt, is dus essentieel.
Wat je zoal leert
Net zoals dat bij bijna al onze cursussen het geval is, leren we je technieken uit verschillende benaderingen aan. Voor onze zanglessen zijn dat Speech Level Singing (SLS), Estill Voice Training (EVT) en Complete Vocal Technique (CVT).
Hier enkele dingen die de revue passeren:
• De overeenkomsten en verschillen tussen de drie grote zangtechnieken
• Steun gebruiken
• Het strottenhoofd, de lippen en andere organen die helpen met de stemproductie onder controle houden
• Necessary twang toevoegen
• Wel of geen lucht toevoegen
• Verschillende vocale modi (bij CVT): neutral, curbing, overdrive en edge.
• Allerlei verschillende stemeffecten, waaronder: creaking, distortion, grunting, rattling, screaming, vibrato en ornamentatie
• Voor acteurs: relatie tussen stemkleur, effecten en het spelen van allerlei personages
• Voor acteurs: de relatie tussen stemkle
Extra’s
• Hulp bij de cv
• Hulp bij opnames
• Hulp bij het kiezen van de juiste apparatuur
• Hulp met het vinden van audities
• Syllabus met pdf van het boek Complete Vocal Technique
Deelnemen doe je wanneer je maar wilt!
Ze bestaan nog steeds: mensen die geloven dat hypnose niet echt is, of dat het om een paranormale activiteit gaat. Nochtans werd al decennia geleden wetenschappelijk aangetoond dat hypnose niet alleen bestaat, maar ook erg effectief is bij het bereiken van allerlei verschillende doelen. Dankzij de hypnosecursus kan ook jij leren wat deze fascinerende staat precies inhoudt.
Zo kan je niet alleen leren acteren, maar ook proeven van onze cursussen debat- en presentatietechnieken (onze tv-cursus), communicatie, zang, improvisatie, 'physical acting', leugendetectie, hypnose, regie, of schrijven! Natuurlijk blijft wel gelden: hoe meer je 1 bepaalde cursus volgt, hoe sneller je vooruitgaat. Je kunt zowel live als online les volgen.
‘Verlichting wordt altijd voorafgegaan door verwarring.’
Milton H. Erickson
Wat is hypnose?
Om hypnose te begrijpen, kan je aan zonlicht denken; dat is diffuus en valt een beetje overal in. Als je licht doorheen een aantal kristallen bundelt, maak je er echter een laserstraal van. Hypnose doet hetzelfde met jouw aandacht. Die is gewoonlijk op meerdere dingen tegelijk gericht. Zo zie je niet enkel wat er zich lijnrecht voor je bevindt, maar neem je ook dingen links en rechts waar, in jouw perifere gezichtsveld. Wanneer je jezelf focust en jouw aandacht op een punt richt, kan je echter een hypnotische staat bereiken.
Onze hersenen
Vroeger hadden mensen die over hypnose praatten het vooral over de twee hersenhelen. De linkerhersenhelft controleert het rechterdeel van het lichaam (behalve de oren), de rechterhersenhelft beheert het linkerdeel van ons lichaam.
Bovendien werd er vaak beweerd dat ons logisch denken (waaronder rekenen) en onze taal vooral huist in de linkerhersenhelft, en onze creativiteit in onze rechterhersenheft. Dit is echter maar gedeeltelijk waar. De werkelijkheid is een stuk complexer, en bovendien nemen andere hersendelen het vaak over als een bepaald gedeelte beschadigd geraakt.
In oude teksten – en helaas vaak ook in modernere schrijfsels – lees je vaak dat hypnose de rechterhersenhelft extra activeert. Tijdens hersenscans kunnen we inderdaad zien dat er een ander patroon ontstaat dan wanneer men slaapt of wakker is.
Het onderzoek naar wat er precies aan de hand is, is echter nog geenszins afgesloten. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat de hersenen gewoonlijk werken alsof het gesuggereerde echt wordt geregistreerd, en dit in tegenstelling tot wat er gebeurt wanneer men zich gewoon iets inbeeldt! Tal van experimenten (vaak met PET scans, zoals het experiment van Henry Szechtman van de McMaster University in Ontario uit 1998, of het pijnreductie-experiment van Pierre Rainville van de University of Montreal van een jaar daarvoor) hebben dit al uitgewezen.
Hersenexperimenten geven ons overigens een goed voorbeeld van waarom hypnose zo effectief is bij (onder andere) pijnbestrijding. Tijdens een bekend experiment werden proefpersonen bijvoorbeeld geconfronteerd met pijnprikkels van verschillende intensiteiten. Hierbij moesten ze rapporteren hoeveel pijn ze hadden terwijl ook hun hersenactiviteit geregistreerd werd.
De subjectieve pijnbeleving van eenzelfde intensiteit verschilde enorm sterk van proefpersoon tot proefpersoon, maar vooral het geactiveerde hersengebied bij de pijnbeleving was interessant: dit was immers een gebied dat instaat voor herinnering en ervaring! Hoe sterk je pijn ervaart, hangt dus grotendeels samen met de manier waarop je ermee omgaat en niet enkel met de objectieve intensiteit!
Je zult nooit iets doen wat je niet wilt
Ook bovenstaande stelling klopt grotendeels, maar moet wel wat genuanceerd worden. Een bijzonder klein gedeelte van de bevolking - misschien ongeveer een procent - lijkt een staat te bereiken die wordt aangeduid als 'stuporeus'. Deze mensen schijnen zowat alles te doen wat wordt gevraagd.
We zijn echter van mening dat dit niets te maken heeft met een slecht of labiel karakter, of met een absolute controle van de hypnotiseur. Wat er wel aan de hand is, is te verklaren met het fenomeen van de vernauwde aandacht. Omdat een stuporeus iemand zo geconcentreerd is op de uit te voeren taak, is hij of zij vaak niet meer echt bezig met wat er rond hem of haar heen gebeurt.
Je blijft actief
Gehypnotiseerde mensen gedragen zich in ieder geval nooit als passieve machines: ze zijn actief bezig met het oplossen van hun problemen, en zijn ook creatief als dat niet gesuggereerd wordt door de therapeut. De meeste zaken die hen overkomen, worden echter als 'moeiteloos' ervaren, alsof alles 'vanzelf' gaat.
Lang niet iedereen heeft overigens het gevoel 'weg' te zijn: gewoonlijk behoud je tijdens een hypnosesessie contact met de buitenwereld. Het is net omdat het mogelijk is dat je daardoor gestoord wordt, dat er tijdens shows gewoonlijk wordt gevraagd aan de toeschouwers om stil te blijven. Het is overigens toch belangrijk dat je de hypnotiseur kunt horen, niet?
Onschadelijk
Hypnose is absoluut onschadelijk. Wél kunnen negatieve suggesties schadelijk zijn, maar dat geldt evengoed voor het dagelijkse leven. Wie voortdurend van de leraar te horen krijgt dat hij er niets van bakt, loopt het risico dat ook te gaan geloven wanneer het niet waar is, of om een deuk te krijgen in het zelfvertrouwen. Dit betekent dus dat hypnotherapeuten - net als alle mensen - zeker moeten oppassen met de suggesties die ze geven!
Zo denken we dat de meeste (of alle) mensen die lijden aan multiple personality disorder (waarbij men denkt meerdere persoonlijkheden te hebben) verkeerde suggesties hebben gekregen (niet noodzakelijk onder hypnose) van mensen die praten over verschillende 'delen' of 'persoonlijkheden'. En wat te denken over waarzeggers, wier voorspellingen vaak waarheid worden omdat men er (onbewust) zijn of haar handelen naar richt – waarmee we niet noodzakelijk willen beweren dat het allemaal kwakzalvers zijn.
Ook bij het ophalen van herinneringen wijst onderzoek uit dat men vaak dingen fantaseert! Hiervoor moet een therapeut dus oppassen, vooral wanneer het bijvoorbeeld gaat om vermeende incest of mishandeling.
Je wordt altijd wakker
Het is onmogelijk in een hypnotische staat te blijven 'steken'. Wie toch in hypnose zou blijven, zou trouwens gewoon in slaap vallen en daarna nuchter wakker worden. Het lijkt er trouwens op dat men ook in het dagelijkse leven vaak een hypnotische staat ervaart, bijvoorbeeld bij het lezen, het tv kijken, of het beoefenen van yoga of meditatie.
Hulpmiddel
Zoals gezegd, is hypnose vaak een uitstekend hulpmiddel bij het behandelen van allerlei kwalen en problemen van psychologische of psychosomatische aard. En aangezien lichaam en psyche enorm veel wederzijdse invloed op elkaar uitoefenen, betekent dit dat je heel wat lijden kunt verzachten of wegnemen met hypnose. Zo is er zelfs veelvuldig aangetoond dat hypnose erg effectief is tegen allergieën, psoriasis en angsten, maar ook bij het behalen van positieve doelstellingen worden er vaak hypnotische technieken gebruikt.
We worden allemaal wel eens belogen... en vertellen zélf ook wel eens een wit leugentje. Sommige leugens kunnen echter niet door de beugel en dat geldt eveneens voor het verzwijgen van belangrijke informatie. Onze cursus maakt van jou een levende leugen- en emotiedetector!
Zo kan je niet alleen leren acteren, maar ook proeven van onze cursussen debat- en presentatietechnieken (onze tv-cursus), communicatie, zang, improvisatie, 'physical acting', leugendetectie, hypnose, regie, of schrijven! Natuurlijk blijft wel gelden: hoe meer je 1 bepaalde cursus volgt, hoe sneller je vooruitgaat.
Hiermee schrijf je jezelf in voor een of meerdere lessen, waarna je ook de hele cursus kunt volgen.
‘Ik ben niet van streek omdat je tegen me loog, ik ben van streek omdat ik je vanaf nu niet meer kan geloven.’
Friedrich Nietzsche
Leugens & emoties leren (door)zien
We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: iemand heeft ons in het verleden belogen of heeft de waarheid zo lang verstopt dat hij of zij ons heeft gekwetst of op een andere manier heeft benadeeld.
Soms komt de leugen vanuit een onverwachte hoek, vaak zelfs van een naaste die we vertrouwden of een collega die onze reputatie heeft bezoedeld. Dankzij onze cursus leugen- en emotiedetectie leer je veel beter zien wanneer iemand je voorliegt... en wat hij of zij echt zou kunnen denken.
Deze cursus is echter veel meer dan dat: zo leer je gemakkelijker emoties zien en interpreteren, vaak middels kleine signalen. Daarvoor gebruiken we niet alleen Facial Action Coding System (F.A.C.S.), het systeem dat je aan het werk ziet in een serie als 'Lie to Me', maar verschillende andere benaderingen die ook rekening houden met lichaamstaal, taalgebruik en intonatie.
Belangrijk daarbij is dat we de lessen van iemand als professor Ekman – de man die F.A.C.S. uitvond en in de fictiereeks werd herdoopt tot Lightman — en andere technieken toetsen aan de wetenschappelijke evidentie rond wat wel en niet werkt. Niet elk detail binnen een systeem blijkt immers even universeel te zijn of even goed te werken. Daarom gebruiken we de nieuwste onderzoeken en inzichten om een zo juist en goed mogelijke cursus te kunnen aanbieden.
De studie van leugens en emoties vormt zonder enige twijfel de grootste brok theorie van alle cursussen die we aanbieden, maar die wordt aangevuld met veel praktische oefeningen en natuurlijk is het leuk om proberen uit te zoeken wie van de cursisten ware en wie verzonnen verhaaltjes aan het vertellen is.
Wil je dus leren om emoties heel snel te herkennen en te kijken wat er achter iemands façade omgaat? Schrijf je dan zeker in voor deze cursus!
Leer debatteren, presenteren, interviews leiden, (panel)gesprekken verzorgen, van een autocue aflezen en veel meer!
Met jouw cursusgeld kan je wanneer je maar wilt meedoen aan eender welke van onze cursussen. Zo kan je niet alleen leren acteren, maar ook proeven van onze cursussen debat- en presentatietechnieken (onze tv-cursus), communicatie, zang, improvisatie, 'physical acting', leugendetectie, hypnose, regie, of schrijven! Natuurlijk blijft wel gelden: hoe meer je 1 bepaalde cursus volgt, hoe sneller je vooruitgaat.
Hiermee schrijf je jezelf in voor een of meerdere lessen, waarna je ook de hele cursus kunt volgen.
Meer info
Al meer dan 10 jaar verzorgt Badass Intensive Acting Studios een unieke acteercursus voor film en tv. Het team achter die acteeropleiding probeert zijn cursisten dan ook alle kansen te gunnen om hun doelen te bereiken, of dat nu meer zelfvertrouwen aankweken, een leuke en sociale hobby vinden, of daadwerkelijk acteren voor de camera is. Daarvoor moet vaak de nek worden uitgestoken om de onvoorspelbare wereld van de cinema te kunnen betreden, vaak met wisselend resultaat.
In onze vernieuwde tv-cursus leer je niet alleen alle kneepjes van het vak, als je ook daadwerkelijk voor de camera wilt gaan staan om filmpjes op te nemen, ontvang je een jaar lang gratis lidmaatschap bij de Association of European Journalists (AEJ). Je krijgt dan ook een officiële pas en toegang tot zowel het perscentrum in Brussel als het Nederlands Huis, in dezelfde Europese wijk.
Wat je zoal leert
Hier enkele vaardigheden die je aanleert tijdens de tv-cursus:
• Debattechnieken
• Presenteertechnieken
• Gesprekken leiden
• Q&A’s verzorgen voor een publiek
• Van een autocue aflezen
• Basisvaardigheden met camera en licht
Extra’s
• Hulp bij de cv
• Quizjes
• Volledig nieuwe syllabus
• Perspas van de AEJ (geldigheid: 1 jaar)
• Wie zich bezighoudt met specifieke onderwerpen en blijkt dat goed te kunnen, kan daarvoor een aparte perspas krijgen (bijvoorbeeld van de Kinepolis) of recensiemateriaal ontvangen (bijvoorbeeld: games, dvd’s of muziek)
• Zekerheid van mee te doen in ons nieuwe online kanaal
• Procent van de eventuele winst van filmpjes waar je aan meedoet, gaat naar jou
Let wel: de extra’s zijn contingent aan het ook daadwerkelijk videofilms maken die kunnen gedistribueerd worden via het nieuwe online kanaal, dat we op hetzelfde moment lanceren als onze webserie, Four and a Living Room. We gaan cursisten die nog wat moeten bijschaven niet verbranden door te vroeg filmpjes met hen in op het internet te gooien.
Een les duurt 2 uur en je schrijft je altijd in voor een twintigbeurtenkaart. Meedoen doe je wanneer je maar wilt!
Artikels, boeken, columns, filmscripts, persberichten, radiospots, recensies, tv-scenario’s en simpelweg copywriting met SEO: de meesten van ons hebben zich al wel eens geprobeerd om een of meerdere van dat soort schrijfsels uit de (virtuele) pen te persen. Toch blijkt het niet altijd even simpel te zijn om goede teksten af te leveren. De ene heeft geweldige ideeën, maar kan ze niet omzetten in (al dan niet digitale) inkt; de ander is creatief, maar maakt te veel spelfouten; en een derde soort persoon is een taalnazi, maar slaagt er niet in om vloeiende, natuurlijk aanvoelende dialogen te verzinnen. De schrijfcursus van biedt soelaas.
Zo kan je niet alleen leren acteren, maar ook proeven van onze cursussen debat- en presentatietechnieken (onze tv-cursus), communicatie, zang, improvisatie, 'physical acting', leugendetectie, hypnose, regie, of schrijven! Natuurlijk blijft wel gelden: hoe meer je 1 bepaalde cursus volgt, hoe sneller je vooruitgaat.
Onze schrijfcursus
Onze cursus bestrijkt alle mogelijke teksten en kan zowel privé als in kleine groep gevolgd worden. Bovendien leren we je vooral aan waar jij geïnteresseerd in bent. Tijdens ons eerste gesprek hebben we het uitvoerig over jouw doelen, waarna we de volledige cursus toespitsen op wat jij precies wilt en nodig hebt. Alle leeftijden en niveaus zijn bij ons welkom, dus ontvangen we je ook als je nog helemaal geen ervaring hebt of vooral bijles nodig hebt met open armen!
Over onze coach
Zeker weten: onze hoofdcoach is van alle markten thuis. Hij schreef zijn eerste boek, de sciencefantasy IJs, de verloren planeet, toen hij 11 was. De roman werd drie jaar later uitgegeven, wat Dirk onder andere de culturele meriteprijs van zijn stad en items op zowat alle nationale tv-zenders en radiostations opleverde, alsook artikels in elke toonaangevende krant en een groot aantal magazines. Dirk werd later ook de allereerste Vlaamse auteur waarvan boeken die hij zelf in het Engels had gepend uitgebracht werden door Amerikaanse uitgeverijen: Fates Worse than Death: Hunter door Vajra Enterprises en Baour, Strands of Death door BlackWyrm Publishing.
Tussendoor werd Dirk journalist. Hij schreef – of schrijft nog steeds – voor ‘fanzines’, magazines, kranten en websites als Zita, Skynet, The Fighting Bard, Mandragon, Dreun, Mindview, Keys & Chords, Bello Magazine, De Zondag, Doorgelicht.be, MetalBorn, BeauSense Magazine, PDF’zines, GameJunks, Rpg.net, de Delta Gids, Cerberus, Cerberus Too, Cerberus Food & Lifestyle, Wellness Insight, Care Insight, Move On, Cult of Cool, Cult of Chic en Cult of Design. Dankzij zijn brede interessesfeer kon hij zowat overal terecht om gepassioneerd over zijn favoriete onderwerpen te schrijven, maar er is meer.
Voor pr-bureau Oskaar en later voor zijn eigen pr-bureau, Badass pr, schreef Dirk honderden persberichten – voornamelijk voor films, televisiereeksen, de horeca en verschillende goede doelen. Voor zijn klanten verzorgt hij ook tal van nieuwsbrieven en sociale media.
Dirk is reeds sinds zijn twintigste – toen hij nog psychologie volgde aan de K.U.L. – coach en heeft als acteerleraar en scenarist meerdere film- en kortfilmscripts geschreven. Ook zijn er al tal van radiospots uit zijn brein gerold. De meest opzienbarende opdracht kwam er echter toen Modiphius Entertainment – de grootste onafhankelijke producent en distributeur van rollenspelen ter wereld – hem aanwierf om het filmscript en de audioplay voor Achtung! Cthulhu te schrijven. Die vielen zo goed in de smaak dat hij momenteel de volledige audioreeks van Achtung! Cthulhu aan het afwerken is. Bovendien is hij druk bezig met Iron Sky: The Roleplaying Game, dat omwille van het fet dat de tweede film veel later werd uitgebracht dan verwacht, problemen met de filmproducties, de dood van een van de twee hoofdschrijvers en de coronacrisis heel wat vertraging heeft opgelopen, maar volgend jaar zal uitgebracht worden tijdens de grootste rollenspelconventie ter wereld, Gen Con in Indianapolis.
Over jou
Tijdens onze schrijfcursus gaat het vanzelfsprekend niet om ons, maar om jou en om jou schrijfsels! Er zijn maar weinig dingen waar we zoveel plezier aan beleven als zien hoe iemand vooruit gaat en zijn of haar passies kan beleven. Daarom steken we ook vaak een tandje bij na de les en blijven we jou ondersteunen, wat voor teksten je ook wilt schrijven!
Beoordelingen (8)
Het was een goede les
Vertaald met Google Translate. Klik om het origineel te zien.
Fijne zangdocent die luistert naar wat jij wilt leren, interesse heeft en je bovenal nuttige feedback geeft om mee te werken.
Vlot,professionele,vriendelijke mijnheer
Lessen in orde, goede tips
Geweldige gepassioneerde man met ook kennis!
Vertaald met Google Translate. Klik om het origineel te zien.
...
Good-fit Leraar Garantie
Als je niet tevreden bent na je eerste les, dan zal Apprentus een andere leraar voor je zoeken of je eerste les terugbetalen.
Online reputatie
- Leraar sinds oktober 2020
- Geverifieerd telefoonnummer
- Verbonden met Facebook
- Verbonden met Google
- Verbonden met Linkedin
- Geverifieerd via Twitter