facebook
Michiel (1993) komt uit Leersum waar hij begonnen is als trombonist bij harmonie Eendracht Maakt Macht Leersum. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium Rotterdam waar hij les kreeg van Ilja Reijngoud, Bert Boeren, Bart van Lier, Andy Hunter en klassiek les kreeg bij Alexander Verbeek. Michiel speelde bij diverse orkesten waaronder het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest bij Danny Oosterman, Nederlands Studenten Jazz Orkest, Dutch Symphonic Wind Orchestra, Gallowstreet, Valvetronic Brassband, Jong Metropole, Zomerorkest Nederland (als gastsolist) en Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Momenteel speelt hij bij de Hillsback Brassband (medeoprichter) uit Utrecht en de Utrechtse Studenten Bigband. Daarnaast geeft hij les bij harmonie De Vriendschap in Woerden, muziekschool Kunstenhuis Idea De Bilt, De Biltse Harmonie, het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, fanfare Erica Austerlitz, harmonie Aurora Driebergen en fanfare Excelsior Cothen en Harmonie Manderen in Maarn in de instrumenten trompet, bugel, kornet, (bas)trombone, hoorn, euphonium en bastuba. Muziekles koperblazen bij Michiel Bij de eerste muziekles maak je kennis met het muziekinstrument: Hoe hou je het vast? Hoe maak je geluid? Hoe beweeg je de schuif en druk je de ventielen in? Als deze basis gelegd is gaan we in een lesboek aan de slag met de basis van het koperblazen: Embouchure trainen, het spelen van natuurtonen en het spelen van de eerste liedjes. De basis van het koperblazen: Wat is embouchure? Voor alle koperinstrumenten geldt hetzelfde principe: Je blaast lucht, je tuit je lippen waardoor ze gaan trillen en maakt daardoor de zogenaamde "buzz". Buzzen is het geluid dat je maakt als je lippen trillen. Dit buzzen doe je vervolgens op je mondstuk en voor je het weet kun je al melodieën buzzen, bijvoorbeeld "Jingle Bells". Vervolgens zet je het mondstuk op je instrument en de buzz wordt versterkt door het koperinstrument. Het trainen van de lippen en ontwikkelen van een mooie buzz noem je ook wel het trainen van je embouchure. Natuurtonen op een koperblaasinstrument Na veel oefenen krijg je een mooie klank en kun je met de ventielen of de schuif verschillende tonen produceren. Je kunt ook hogere en lagere tonen produceren zonder de schuif of ventielen te bewegen. Deze tonen noem je natuurtonen: tonen die je in een vaste volgorde door het instrument blaast als je omhoog en omlaag gaat. Het oefenen van het blazen van deze natuurtonen noem je het blazen van lipbindingen. Het spelen van de eerste liedjes en improvisatie Bij het lesgeven aan beginnende leerlingen begin ik vaak met het aanleren van liedjes op het gehoor. In het vervolg werk ik aan het ontwikkelen van een muzikaal gehoor en ritme, leren noten lezen, leren samenspelen, techniek en leren improviseren. "Het belangrijkste is dat de leerling plezier haalt uit het koperblazen. De focus van de lessen zal dan ook liggen op het leren beheersen van het instrument en het leren samenspelen met andere leerlingen."

Beoordelingen (0)

Er zijn nog geen recensies voor deze leraar. Volg een les bij deze leraar en help haar of zijn profiel te verbeteren door een eerste beoordeling te plaatsen!

Good-fit Leraar Garantie


Als je niet tevreden bent na je eerste les, dan zal Apprentus een andere leraar voor je zoeken of je eerste les terugbetalen.

Online reputatie

  • Leraar sinds oktober 2023
  • Verbonden met Google